Wie ben ik

Wie is Marina Schriek

Geboren op 31 juli 1968 in het ziekenhuis in Breda. Een gezonde, blakende baby en ik groei op in Oosterhout. Nadat ik mijn Havo-diploma haal, ga ik naar de Schoevers secretaresse-opleiding in Tilburg. Die maak ik niet af, want ze willen me geen diploma geven als ik niet ook steno leer in alle talen. Dat vind ik achterhaald en ik vertrek, 17 jaar oud en ik ga werken in het bedrijfsleven. Ik heb verschillende baantjes, waar ik vooral ontdek wat ik niet leuk vind. Op mijn 21e vertrek ik voor 9 maanden naar Spanje om voor een time-share company te werken. Erg leuk en leerzaam en dan opeens steekt de ambitie de kop op.

Ik wil een echte baan, een carrière. In de ICT vind ik mijn draai. Veel organiseren, veel projecten en steeds meer verantwoordelijkheid……en regelmatig overspannen.

Zo ontdek ik beetje bij beetje dat ik me niet goed voel bij werk waar het er alleen om gaat zoveel mogelijk efficiëntie. Ik richt me op mensen, dat interesseert mij.

Mijn managers vinden me te soft en sturen me steeds bij, door meer en meer ‘targets’ te geven. En ik kom van ‘alleen maar’ overspannen in een burnout terecht.

Mijn huisarts kan me niet helpen, de psycholoog enigszins, maar ik blijf mezelf tegen komen. Zo kom ik in ‘het alternatieve circuit’.

Daar word ik goed geholpen, maar…..niet blijvend. Op mijn 30e ben ik het zat. Ik kap ermee. Ik ga parttime werken en start met een studie natuurgeneeskunde.

Wow, dit is interessant. Homeopathie, acupunctuur, fytotherapie, voeding, anatomie, fysiologie, massage, etc.

In 2001 start ik mijn praktijk voor natuurgeneeswijzen en stoelmassage. Wat een genot.

Ik masseer vele mensen, op de stoel of op de tafel. Veel van deze cliënten vertellen me hun verhaal en wat hen op dat moment dwars zit. Ik wil ze helpen en ga verder op mijn zoektocht. Ik ontdek Dorn therapie, aromatherapie, triggerpoint massage en DofNA coaching. Om een lang verhaal kort te maken: ik combineer alles en ontwikkel mijn eigen visie op gezondheid. En zoals dat gaat wanneer je ‘het heilige vuur’ gezien hebt: het houdt  niet op. En ik vind het heerlijk.

Ik werk dagelijks met mensen en leer van iedereen. Iedere cliënt daagt me uit om nieuwe manieren, betere methodes te vinden om hen te ondersteunen.

Het is nu 4 augustus 2010. Vandaag schrijf ik de eerste woorden voor mijn eigen website, onder mijn eigen naam. Ik wil mijn kennis graag met iedereen delen die ook 100% wil leven en genieten. Ik ben ervan overtuigd dat dat de reden is van ons bestaan.

Van die ambitie word ik wel gelukkig en krijg ik wel energie. Hoe?

Die ontdekkingsreis ga ik hier beschrijven, lees mee en deel mee.

Ik hoor graag ook jouw ervaringen!